Европске интеграције и право ЕУ

Обавештење и презентације за колоквијум из предмета Европске интеграције и право ЕУ

Поштоване колегинице и колеге,
Обавештавам Вас да ће се колоквијум из предмета Европске интеграције и право ЕУ одржати дана 02.04.2021. године са почетком у 10 часова у Амфитеатру број 2 на Пословном и правном факултету, Универзитета МБ у Београду.
Колоквијум се састоји од 10 питања  и то 5 питања по принципу заокруживања тачног одговора, 3 питања у оквиру којих треба да се упишу једна до три речи као одговор и 2 питања кратког есејског формата одговора на које треба дати одговор описно са минимумом 3 и максимумом 5 реченица (набрајања).
Оцене за колоквијум су положио и није положио.
Током године имаћемо два оваква колоквијума који Вам омогућавају да положите испит са оценом 7 (седам) без одговарања на усменом испиту. У случају да  положите колоквијуме и урадите семинарски рад оцена је 8 (осам). Један положени колоквијум и урађени семинарски рад су довољни за оцену 7.
Напомињем да приликом изласка на усмени испит за већу оцену на крају семестра, оцена са положеним колоквијумима и семинарским радом остаје иста односно, не постоји могућност да Вам се смањи оцена ако лоше одговорите на усменом испиту за већу оцену.
 
Позивам Вас и охрабрујем да у што већем броју изађете на колоквијум.
 
На платформи су постављене презентације са предавања за припрему колоквијума.
 
Срдачан поздрав,
Доц. др Зоранчо Василков

 

Обавештење са презентацијама за Други колоквијум  и за испит из предмета Европске интеграције и право ЕУ

 

Поштоване колегинице и колеге,

 

Обавештавам Вас да ће се  Други колоквијум из предмета Европске интеграције и право ЕУ одржати дана 28.05.2021. године са почетком у 10 часова у Амфитеатру број 2 на Пословном и правном факултету, Универзитета МБ у Београду. Потребно је да на колоквијум студенти понесу индексе.

Као и Први и Други Колоквијум се састоји од 10 питања  и то 5 питања по принципу заокруживања тачног одговора, 3 питања у оквиру којих треба да се упишу једна до три речи као одговор и 2 питања есејског формата на које треба дати одговор описно.

Оцене за колоквијум су положио и није положио.

Сви студенти који нису полагали Први колоквијум, могу полагати оба у наведеном термину.

Након полагања оба колоквијума студентима који желе биће уписана оцена 7 (седам) на испиту ако не желе да одговарају усмено. Испит је планиран 11.06. од 10 часова у Амфитеатру 2.

Напомињем да приликом изласка на усмени испит за већу оцену, оцена са положеним колоквијумима остаје иста односно, не постоји могућност да Вам се смањи оцена ако лоше одговорите на усменом испиту.

Предавања у овом семестру се завршавају 04.06.2021. године.

На платформи су постављене презентације са предавања за припрему колоквијума. Посебну пажњу обратити на презентацију Х Право ЕУ – Правни поредак ЕУ.

 Срдачан поздрав,

Доц. др Зоранчо Василков

1. Увод у основе права ЕУ и њен историјски аспект

2. Правна природа и специфичности ЕУ

3. Вредности ЕУ

4. Уговор о ЕУ из Амстердама и Уговор из Нице

5. Лисабонски Уговор о ЕУ, проширење ЕУ

6. Европски парламент

7. Европска комисија

8. Савет ЕУ

9. Европски Савет

10. Право ЕУ – Правни поредак

11. Законодавни поступци у ЕУ

12. Положај права ЕУ у односу на правни поредак у целини

 

 

Резултати колоквијума из предмета Европске интеграције и право ЕУ